Ny sida

Mask i avföringen hos kaninen, ses som ljusa halvgenomskinliga maskar..

¤Kaniner kan som andra djur också få mask i magen. Det ses som små ljust vita avlånga strimmor i avföringen. En kanin med mask är extra hungrig och magrar av med tiden. Man avmaskar med axilur i 5 dagar i rad (ej 3 som är till katt) Axilur tabletter, 1/2 tablett- 5 dagar. Upprepa gärna behandligen efter 14 dagar. Man måste tänka på risk för resistens bland maskar som kan uppstå vid överanvändning och maska endast vid misstanke om mask!

¤ Vid ögonproblem om inte ljummet vatten eller koksalt hjälper finns en salva som heter Noviform receptfritt på apoteket som hjälper bra...

Noviform®

 

¤En kanins tänder växer ständigt. Upp till 1 cm/månad. Därför är det viktigt att man ger kaninen rätt kost för att tänderna ska kunna slitas på ett korrekt sätt!

 

¤Basen i kaninens foder är hö. Den ska ha fri tillgång! Både för tändernas och magens skull.

 

¤överutfodring på kaniner och därav fetma är det största hälsoproblemet på kaniner! En uppmätt daglig dos med pellets som gärna ges på kvällen är att föredra. Så länge kaninen har fri tillgång med hö får den i sig vad den ska ändå även om pelletsen är slut innan nästa dagsranson...

 

¤Saltsten ska ej användas kontinerligt på kaniner. Det kan ge hälsoproblem om man har en kanin som är väldigt glad i sin saltsten och slickar i sig mycket! Dock ska hona som föder ungar ha tillgång till saltsten!

 

¤ Kaninerna äter vissa av sina bajspluttar. Detta främst på natten. Dessa pluttar är "druvklase liknande" och blanka i sitt utseende. Dessa pluttar kommer från blindtarmen och innehåller viktiga vitaminer och näringsämnen som kaninen behöver få i sig.

 

¤Bland annat maskrosor & morot färgar urinen rödaktig, absolut inget farligt Ler börjar däremot kaninen bli hängig och må dåligt ska det kollas upp!

 

¤Kaniner stampar hårt med sina baktassar i golvet för att varna de andra kaninerna i gruppen då den hör eller ser ngt som skrämmer dom..

 

¤ Något man kan ge sin kanin som är lungnande för deras mage är groblad, rölleka och torkade brännässlor..

mer info kommer......................

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Amy | Svar 07.08.2016 19.58

Hej, vi söker två honor, dvärgvädur eller lejonhuvade kaniner till våra döttrar. Vi har redan skaffat ett stort kaninbur och alla tillbehör. Undrar om ni har just nu kaniner som är redo att flytta ut?
Kan ni kontakta oss snarast?
Hälsningar Amy från Göte

johanna 07.08.2016 20.06

hejsan. just nu finns bara 1 hona leveransklar... Men i början av sept finns några, uppdaterade hemsidan med dom precis..

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.07 | 17:43

Hej! Jag har försökt att komma i kontakt med dig gällande kaninvakt. Skickade via messenger på fb... Med vänlig hälsning,
Magdalena

...
08.07 | 09:33

Hejsan. Frostys 2 finns kvar. Maila mig gärna direkt om du är intresserad. JohannaH80@hotmail.com

...
08.07 | 01:01

Hej finns Frosty´s 2 kvar?

...
06.07 | 08:24

Hej!
Jag har en sista-minuten förfrågan om vår kanin kan få bo hos dig nu den 7/7-18/7. Med vänlig hälsning, Jennie

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS